Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین نادری منش استاد مدیریت آموزش و فناوری‌های نوین دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره رشد مراکز آموزش در کشور بیان کرد: قبل از انقلاب ۱۷۵ هزار دانشجو داشتیم و کمتر از ۳۰۰ موسسه آموزش عالی که اکثرا تربیت دبیر بودند و در بسیاری از استان‌های ما کالج دو ساله یا چهار ساله بود که دبیر تربیت می‌کرد و بعد از دوره لیسانس به جز چند رشته خاص افراد برای درس خواندن باید به خارج از کشور مراجعه می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نادری منش گفت: الان بیش از ۴ میلیون دانشجو داریم و جز ۱۰ کشور اول دنیا بر اساس سرانه تعداد دانشجو هستیم ولی در بعضی از دانشگاه‌ها و بعضی مجموعه‌ها بی رویه و خارج از عرف هم دانشجو جذب کرده‌ایم.

در اجرای سند آمایش آموزش عالی اهمال کاری کردیم

استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: در مورد آمایش آموزش عالی در ابتدا تصمیم گرفته شد که کشور می‌تواند به ۱۰ منطقه علمی و جغرافیایی تقسیم شود ولی در اجرای آن اهمال کاری شد چون کشور و مجموعه‌های مختلف در رشته‌های مهارتی نیاز به آزمایشگاه و امکانات دیگری داشت اما همه دانشگاه‌ها  به سمت رشته‌هایی آمدند که به این مسائل احتیاج نداشت در نتیجه در بعضی از رشته‌های دانشجو، بی رویه تربیت کردیم.

نادری منش با اشاره به اینکه نمی‌توان یک نقشه آمایش آموزش عالی نوشت و دائم به همان اتکا کرد؛ این نقشه دائما باید به روز شود، گفت: مهمترین صادرات ما می‌تواند توانمندی علمی ما باشد؛ می‌توانیم بیش از نیاز داخل نیرو توانمند کنیم و به آن بازار جهانی بدهیم به جای اینکه کارگر صرف به خارج بفرستیم.

بیشتر بخوانید:  نتایج آزمون استخدامی دانشگاه‌های علوم پزشکی منتشر شد+ لینک مشاهده نتایج

او در ادامه بیان کرد: باید از آموزش به عنوان یک توانمند ساز استفاده کنیم؛ اول برای تامین نیاز داخلی و بعد از آن بسیاری از فارغ التحصیلان آموزش دیده می‌توانند به خارج بروند و سپس سرمایه و تکنولوژی به کشور برگردانند.

نادری منش در ادامه گفت: در سند آمایش آموزش عالی جنبه نیاز محوری و نگاه فناورانه و نگاه نیاز محور را ندیده ایم و این مشکل متاسفانه وجود دارد.  

این استاد دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به این سوال که ضعف در خود سند است یا اجرای آن گفت: در گزارشی انجام شده توسط دانشگاه هاوارد  بیان شده در هر سند یا برنامه استراتژیک به دلیل عدم توجه به پیاده سازی ۹ تا از این سند‌ها، کار به شکست می‌انجامد در چین می‌گویند که ۷۰ درصد این سند‌ها با شکست مواجه می‌شود.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش عالی دانشگاه آمایش سرزمینی آمایش آموزش عالی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۱۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: دانشگاه‌های کم‌دانشجو ادغام می‌شوند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: توسعۀ دانشگاه‌ها براساس نیاز کشور خواهد شد و هر رشته‌ای که تأسیس شود نیز پیوست اشتغال خواهد داشت.

وی افزود: دانشگاه‌هایی که دانشجو کم دارند یا ظرفیت‌شان کاهش پیدا کرده را هم سعی می‌کنیم یا تغییر رویکرد و اولویت دهم یا با برخی دانشگاه‌های دیگر ادغام کنیم.

وزیر علوم در پاسخ به پرسشی درباره کیفیت تخصیص ارز دانشجویی در سال گذشته، اظهار کرد: رئیس کل بانک مرکزی در این زمینه بسیار سخاوتمندانه عمل می‌کند و خودشان پیشنهاد می‌دهد تا چه کارهایی انجام شود که تخصیص ارز تسهیل شود. ما در این زمینه مشکلی نداریم.

زلفی‌گل در پاسخ به پرسشی درباره تأسیس شعب دانشگاه‌های بزرگ ایران در دیگر کشورها، تاکید کرد: دانشگاه‌های بزرگ ما مثل دانشگاه شریف، دانشگاه تهران و بعضی از دانشگاه‌های شهرستانی با دانشگاه‌های عراق توافق‌هایی را داشتند و در حال تاسیس شعبی در این کشور هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجمع‌عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی برگزار می‌شود
  • نوزدهمین مجمع‌عمومی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود
  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم‌دانشجو ادغام می‌شوند
  • جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳
  • دانشکده‌های مهارت برای تأمین نیاز صنایع دانشجو تربیت کنند
  • اساتید برتر دانشگاه دامغان تقدیر شدند
  • تربیت نیروهای متخصص جهادی از نیاز مهم سیستان و بلوچستان
  • بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • مراسم تجلیل از ۴۰۰ معلم در عالی‌شهر برگزار شد